Výhody prodeje nemovitosti za asistence realitní kanceláře

Zář 5, 2023
Pro RK
0 0

Zdědili jste dům na venkově, o který se nechcete starat? Rádi byste se přestěhovali za prací, plánujete vyměnit byt, v němž jste dosud žili, za nějaký jiný? Pokud budete spolupracovat s realitkou, můžete ušetřit čas a také zajistit hladký průběh celé akce. Kdo nemá s prodejem nemovitostí zkušenosti, nejspíše nedokáže oslovit všechny potenciální kupce. Možná se také ztratí v záplavě povinností, které má jako prodávající z pohledu platné legislativy. Podívejme se proto společně na největší výhody realitních kanceláří ve srovnání s prodejem bytu či domu vlastními silami.

Zastupování na úřadech je dnes samozřejmostí

Kdo prodává nemovitost, musí vyřešit spoustu formalit, bez kterých se úřední jednání neobejdou. Specialistérealitní kanceláře Brno mají dlouholeté zkušenosti a znají všechna úskalí této administrativy. Rádi vám pomohou, uspoří nejen čas, ale také energii, jíž byste jinak takovým akcím museli věnovat sami za sebe.

  • Makléř má velký přehled o realitním trhu a poskytne vám všechny důležité informace.
  • Průběh prodejní transakce bude bezpečný. Úschova u zkušeného advokáta je zajištěna.
  • Rozhodující je také správnost smluvní dokumentace. O to se samozřejmě postará odborník.

Roli hraje i důvěryhodnost nabídky

Realitní kancelář Brno se postará nejen o profesionální fotografie, ale také napíše strukturovaný inzerát, který zájemci o danou nemovitost vždy hodně napoví. Nejde jen o konkrétní parametry nemovitosti, ale i další věci. Otázky často směřují i na fond oprav, internetové připojení nebo zabezpečení objektu, zájemci se ptají i na hospodaření družstva nebo SVJ, případně úvěry na výtah, zateplení a podobně. Realitní specialisté odpoví na každý emailový dotaz, lze jim také kdykoliv zavolat. A právě to znamená důvěryhodnou nabídku, protože rozdílnost inzerátu s vlastními fotkami z mobilu je vidět na první pohled.

Realitní specialisté mají řadu kontaktů

Stačí, když nabídnete svou nemovitost na inzertních serverech a počkáte, až se někdo ozve? To je chyba, zvláště pokud na prodej spěcháte a chcete jej mít vyřešený co nejdříve, protože potřebujete hotovost. Specialisté z realitní kanceláře Azolo Reality mají v interní databázi tisíce zájemců o koupi nemovitosti. Mohou proto najít kupce v mnohem kratším termínu, než kdybyste se jej snažili najít sami. Kvalitní prezentace znamená žádoucí ohlas, realitní kancelář Brno zajistí také odpovídající právní servis. O ten se postará pojištěný advokát specialista. Úschova kupní ceny tak proběhne v naprostém pořádku a bez komplikací.

Profesionální prohlídky vzbudí zájem

Chcete si prohlídku nemovitosti zajistit sami? Znamená to telefonování a čekání, odpovídání na řadu dotazů a obětování volného času. Pokud se svěříte specialistům z realitní kanceláře Brno, máte záruku, že prohlídky proběhnou v profesionálním duchu. Díky znalosti trhu bude také nastavena odpovídající kupní cena. Potřebuje zájemce úvěr? I ten je možné vyřídit s hypotečním poradcem, čímž se okruh možných kupců ještě rozšiřuje. Stejně tak lze vyřešit i složité právní záležitosti, jako jsou exekuční řízení, dědictví nebo věcná břemena na nemovitosti. Chtěli byste znát odhad tržní ceny? Stačí vyplnit základní údaje, brzy se také dozvíte, za kolik byste mohli nemovitost pronajímat. Pak už záleží na vašem osobním rozhodnutí, realitní specialisté jsou vám k dispozici pro každou variantu.

Férový přístup je vždy zaručen

Zajištění technického auditu nemovitosti, transparentní smluvní dokumentace nebo rychlá finanční záloha, kterou může mít prodávající hned po podpisu dohody. Realitní kancelář Brno se postará nejen o bezpečný průběh celé transakce, ale také zajistí její rychlý průběh. Čekali jste při prodeji poslední nemovitosti celé měsíce, protože jste se rozhodli k jednání na vlastní pěst? Se specialisty z oboru realit to bude tentokrát rychlejší. A pro začátek stačí jeden telefonát a nezávazná schůzka.