Kde koupit interiérové dveře s výškou 210 cm?

Čvn 17, 2020
Lifestyle
3 0

Sehnat interiérové dveře levně není problém. Otázkou je, jakou za tu cenu dostanete kvalitu a zda vám prodejce vyhoví i v nestandardních požadavcích. Co když potřebujete například vyšší dveře, než je obvyklé? Dveře s výškou 210 cm nebývají úplně běžné.

Standardní výška dveří je 197 cm. V šířkách se pak setkáváme s rozměry 70, 80 a 90 cm, u starších objektů byly v koupelnách či na WC i dveře široké pouze 60 cm. Ty už ale nesplňují dnešní normy novostaveb. Také výška se postupně mění, lidé zjišťují, že 210 cm je prostě praktičtějších, a mnozí si takové dveře kupují, i když povinné to podle norem není.

Proč jsou vyšší dveře praktičtější?

Vysoké interiérové dveře oceníte už při stěhování nábytku, bude se vám stěhovat mnohem lépe. Rádi za ně budou také vysocí lidé. Češi sice nepatří k extra vysokým národům, ale každá generace je vždy o pár centimetrů vyšší než ta předešlá. Máte tak naději, že vámi vybrané vnitřní dveře budou vyhovovat i vašim dětem či vnoučatům. Že tak dlouho nevydrží? Pokud si dobře vyberete, tak určitě vydrží!

Kde je sehnat?

Jestliže máte zájem o kvalitní interiérové dveře s výškou 210 cm, zapomeňte na to, že je koupíte v hobby marketu či podobném velkém obchodním domě. Zaměřte se raději na specializované výrobce dveří, ti jsou schopni vám ve variantě 210 cm vyrobit většinou jakékoliv dveře, jaké budete potřebovat, nebo jaké si vyhlédnete v jejich katalogu.

Ceny, které výrobci uvádí, jsou obvykle platné pro standardní výšku 197 cm, počítejte s příplatkem. Předem si zjistěte, kolik tento příplatek činí, někteří výrobci si za prodloužení dveří říkají nemalé částky, tak ať nejste příliš překvapení.

Interiérové dveře s výškou 210 cm nabízí Vilen Door

Firmou, která se na interiérové dveře s výškou 210 cm přímo specializuje, je také Vilen Door. Jimi prodávané dveře jsou vytvářené pomocí unikátní technologie předních německých výrobců. Využívají tvrdý polypropylen, kreativní design s jemným dotykovým 3D efektem, vícevrstvou strukturu materiálu, tvrzené sklo. Neobsahují formaldehydy, plastifikátory ani roztoky škodlivé zdraví.

Dveře Vilen Door jsou připravené něco vydržet. Hrany jsou zaoblené, takže se neodlepují ani nešpiní. Materiál je zpracováván elektronovým paprskem, čímž se zabraňuje tvorbě trhlin a deformaci. Kromě toho některé povrchy odolávají vodě a zvýšeným teplotám. Konkrétní vlastnosti najdete napsané vždy u daného modelu dveří.

dveře s výškou 210 cm jsou navíc u Vilen Door dostupné za dobrou cenu. Kromě toho aktuálně probíhá akce, díky níž při koupi interiérových dveří s obložkovou zárubní dostanete kliku zcela zdarma. U Vilen Door vás tedy ani dveře s výškou 210 cm nevyjdou draho. Můžete se na ně přijít podívat do vzorkovny v Praze 10 a na vlastní oči se přesvědčit o kvalitě.