Realitní kanceláře i aukce nemovitostí pomáhají prodat rychleji a za lepší cenu

Led 18, 2021
Ušetřete s námi
0 0

Pustit se na vlastní pěst do prodeje bytu nebo domu, či naopak do jejich hledání, se může zdát být snadné. Jenomže opak je pravdou. Je to náročné na čas i rizikové, protože se snadno dopustíme například právních omylů souvisejících s prodejem a pronájmem nemovitostí.

Řada lidí je citlivých na ceny, což je důvod, proč se vyhýbáme službám realitních kanceláří

Zdánlivá dostupnost nemovitostí na realitních portálech svádí k domněnce, že prodej, pronájem, nákup i hledání podnájmu svépomocí jsou snadné. Jenomže rychle zjistíme opak, protože jednotný návod na to, jak prodat byt či dům, nenajdete. Nabídky bývají ve chvíli, kdy na ně reagujeme, již dávno rezervované ev. neaktuální. Kdo zas prodává či pronajímá, ten by se musel této činnosti věnovat po určitou dobu na full time, aby zvládl zajistit všechny prohlídky. A spolupráci s realitními kancelářemi se i tak nevyhnete, protože zejména ony se budou mezi zájemci objevovat.

České realitní kanceláře nejsou drahé

Výška provize realitní kanceláři činí 3 až 5 %, u pronájmu jde o jeden až dva měsíční nájmy. Provizi hradí obvykle ta strana, která si realitní kancelář najala. Tato cena odpovídá tomu, kolik se za obdobné služby platí jinde v Evropě i ve světě. A služby realitních kanceláří bývají skutečně využívány hojně. Třeba ve Velké Británii se prostřednictvím realitních kanceláří zrealizuje až 90 % obchodů. Naopak ve Francii je to pouhých 50 %, prodej nemovitosti zde však trvá i více než 12 měsíců. A tak dlouho se nikomu z nás čekat nechce, navíc po celou tuto dobu se musíme této činnosti aktivně věnovat.

S realitkou získáváte spolehlivého partnera pro bezproblémový obchod

Realitní kanceláře dnes v rámci své provize nenabízí pouze to, že vám najdou zájemce, případně naopak vhodný objekt. Například Realityno.cz poskytuje i kompletní servis kolem prodeje. Především ten právní, který by vás jinak stál hodně peněz. Běžně dáte za hodinovou konzultaci s právníkem a posouzení smlouvy i 6000 Kč. Což však pořád nemusí vést k tomu, že bude vaše smlouva bez chyb. Jen v realitních kancelářích mají zkušenosti, díky kterým postihnou veškeré nuance související s obchody s realitami. Realitní kancelář vám poskytne i marketingové služby. Ano, prodat dnes byt ev. dům znamená dobře zvládnout jeho prezentaci, především na internetu, což vyžaduje velice specifické dovednosti: musíte být textař, grafik, fotograf a marketér v jedné osobě.

Dnešním trendem jsou rovněž aukce nemovitostí

Díky aukci nemovitostí na Realityno.cz dokážete velice rychle získat skutečné zájemce o svoji nemovitost. Takové, kteří nejsou jen zvědaví, ale skutečně solventní, s připravenými prostředky na koupi, ať již v hotovosti, nebo s předschválenými úvěry a hypotékami. Aukce nemovitostí prodej nejen urychlí, ale umožňují též získat největší možnou cenu z prodeje. Každý dražitel už od prohlídky nemovitosti ví, že jde do aukce a je tedy nutné počítat s navýšením ceny a s příhozy. Ty se realizují snadno, třeba prostřednictvím chytrého telefonu. Vítěz aukce má pak možnost prostřednictvím SMS podepsat i rezervační smlouvy. Právě aukce nemovitostí bývají dnes považovány za nejrychlejší cestu, jak prodat či získat nemovitost. Pro prodejce pak představují i způsob, jak prodat za nejlepší cenu.