Kanceláře v Praze: V kurzu jsou prémiové lokality

Čvn 29, 2023
Ušetřete s námi
0 0

Každé místo v jakémkoliv městě přináší vlastní nabídku tzv. prémiových lokalit. V Praze se takto dá označit čtvrť Vinohrady. Jde sice o starší stavby, ale máte blízko metro a nabízí tak dopravní dostupnost po celé Praze. Díky tomuto faktu nikdy neztratí na své hodnotě – a to ani při vysokých úrokových sazbách hypotečních úvěrů. Je to prostě sázka na jistotu.

Pokud budete chtít mít kanceláře v blízkosti metra atp., musíte se připravit na to, že vaše nájemné bude nejvyšší ze všech lokalit. Bezproblémová dopravní dostupnost a různé služby jsou základními potřebami dnešní doby. Kvalitní veřejný prostor dokáže motivovat zaměstnance a firma tak dokáže lépe zaplnit pozice a prostory. Nikoho přeci nezajímá a nebaví trávit hodiny cestováním do práce a z práce. Kanceláře Praha tak čelí nelehké budoucnosti.

Srovnávání finančního ohodnocení s nájmem v Berlíně

Byli jsme zvyklí, na určité finanční zázemí a hodnoty se kterými zamával nejen covid, ale také inflace. Došlo k drastickému zdražení stavitelských prací, a dokonce i investiční trh prošel velkou změnou. Nejenže se tedy prodražily stavby všech budov, ale také nájmy výrazně podražily. Pochopitelně se zdražování odvíjí dle lokalit, měst a dalších podmínek. I tak jsme s cenami byli pozadu za Berlínem. Ale tento rok, jsme je dohnali!

Jenže v České republice si nikdo neuvědomuje zásadní věci – na rozdíl od zahraniční máme nejnižší platy, nejdražší potraviny, nejdražší energie, nejvyšší daně a atd. Ano, sice jsme se stali součástí EU, ale…

Najdeme někdy stabilitu?

Trh je zatím velmi nejistý a hledá svou ztracenou stabilitu. Zatím i financující banky zatím hledají vlastní normalitu. V Praze i tak nadále probíhá výstavba za výstavbou jak pražských bytů, tak kancelářských ploch. A už nyní ze všech stran slyšíme o tom, že na tyto byty a prostory mít obyčejní lidé nebudou.

Zdroj foto: Petinov Sergey Mihilovich / Shutterstock.com