Vytvořte si doma své místo pro knihy

Dub 20, 2020
Lifestyle
0 0

Ať už knihy rádi máme nebo ne, jsou to právě ony, co naše domovy zušlechťují a dodávají jim pocit útulnosti. Na některé z nich máme určitě i hezké vzpomínky z dětství, nebo že se nám ta kniha jednoduše líbila. Proto by knihovna v našem bytě určitě neměla chybět!

zdroj: magazine.designbest.com

Polička nebo skříňka?

Dnes si můžeme vybrat z nepřeberného množství nábytku. Pro někoho je nejlepší klasická knihovnička, tedy skříň s poličkami bez dvířek. Ale někdo je trochu náročnější a zkusí vytvořit třeba soustavu poliček do určitého obrazce. V nabídce můžeme naleznout různé posuvné skříňky a skleněné vitríny, které nejenže dobře vypadají, ale můžeme je používat i na jiné věci než na knihy a také se na ně pak nepráší.

Kam s ní?

Pokud řešíte problémy s místem, máme pro vás pár nápadů, kam umístit svých pár knih. Nemusíme totiž hned kupovat masivní skříně, ale dobrou volbou jsou i poličky umístěné okolo dveří nebo ve vyšších prostorách, kde nezabírají tolik místa a budou působit i zajímavě. Další možností je přidělat si knihovničku na zadní stranu nábytku, třeba za rozlehlou pohovku nebo na bok postele, kde vám poslouží i jako noční stolek.

zdroj: architectureartdesigns.com

Pro kreativce

Jestli jste si ještě doteď nepředstavili svou ideální knihovnu, nevadí. Na seznamu jsou i atypické druhy nábytku, ve kterých se můžete najít. Současným trendem jsou asymetrické útvary knihoven, jež umí skvěle upoutat pozornost. Například různé vlnité poličky, křivolaké tvary skříněk nebo knižní boxy, kam se knížky mohou naskládat.

zdroj: blog.etsy.com

Trochu odvážnější může být „knihovnický strom“, což jsou poličky seskupené do koruny stromu, nebo třeba sedačka utvořená jen z knih. Zajímavé je také umístit knihy tam, kde by je nikdo nečekal – na strop, na parapety. Ale to už je spíše pro knihomily…

zdroj: dearlinks.com