Tyto 4 trendy v bydlení si zamilejete

Zář 4, 2019
Lifestyle
0 0

Říká se, že bydlení je hned po zdraví a lásce nejdůležitější věcí v životě. Proto se ho snažíme co nejvíce zpříjemnit a obohatit, abychom byli v životě spokojenější. Máte vůbec přehled o tom, co v současné době letí‘? Co je dnešním ideálem krásy a pohodlí? Pojďme se na to tedy podívat! Máme pro vás hned čtyři typy.

1.  Skandinávský styl

zdroj: hornbach.cz

Hlavním mottem tohoto stylu je: „V jednoduchosti je krása.“ Je zařízen v jednoduchém, ale elegantním designu, předměty v něm jsou funkční a praktické. Nejdůležitější barvy jsou světlé: bílá, šedá, sem tam i zelená nebo černá pro oživení interiéru. Bydlení působí lehce a vzdušně jako čerstvě napadaný sníh skandinávské krajiny. Nešetří se ani použitím přírodních materiálů, jako je třeba kůže, kov nebo dřevo.

2.  Jednoduchá elegance s retro prvky (House of elegance)

zdroj: hornbach.cz

Dnes má na sobě každý druhý člověk nějaký prvek retro stylu. Může se jednat o puntíky nebo květinové halenky, ale vše nasvědčuje tomu, že se retro vrací. A to nejen v oblékání, ale i v bydlení. Tento styl bydlení je hlavně v podzimních zelených a hnědých odstínech, připomínající drahé šperky – smaragdově zelená, zlatá… Používá se také samet nebo hedvábí v kombinaci s lesklými prvky.

3.  Ekologické a moderní (Modern rustic)

zdroj: hornbach.cz

Tento styl jasně dokazuje, že moderní nemusí vždy znamenat strohý nebo syntetický. Že důležité je i spojení s přírodou. Typická kombinace materiálů je beton a dřevo, které většinou doplňují kožešiny, vlněné koberce nebo útulná křesílka. Vše ještě může být ozdobeno spoustou svíček a nesmí chybět ani otevřený oheň, jenž svými plameny dodává dřevu krásné odstíny.

4.  Pohodlné a útulné (Magic moments)

V tomto stylu bydlení je stěžejní, abyste se zde cítili dobře. Proto tu můžou být polštářky a závěsy, ale hlavní zajímavostí je volba barev, která se velmi podobá podzimnímu listí. Nejčastějšími barvami jsou bordó, vínově červená či mahagonově hnědá. V módě jsou též střapce (třeba na záclonách), mosazné lampy nebo obrazové rámy.