První dětský pokojíček – na co si dát pozor

Srp 21, 2020
Lifestyle
0 0

Vybavujete své ratolesti první pokojíček? Bojíte se, jak odloučení bude v noci snášet? Žádný strach, když zařídíte pokoj tak, aby se v něm cítila bezpečně, a obklopíte ji předměty, jež jí jsou blízké, určitě si rychle na své nové útočiště zvykne. Otázkou je, jak udělat z pokoje co nejpříjemnější místo, kde bude chtít trávit čas. Tento článek vám přináší několik tipů, jak na to.

Vybírejte společně

Zásadní chybou, kterou rodiče často dělají, je, že do výběru vybavení své dítě nezapojí, protože si myslí, že je příliš malé. Udělejte pravý opak! Zkuste se svým potomkem vyrazit na nákupy a vyberte společně nábytek do dětského pokoje. Takto malé děti sice nemají ponětí, co se děje a co je pro ně nejlepší, ale ukáží vám, jaké věci se jim líbí, a s tím vy potom můžete pracovat. Důležité je, aby nový pokojíček vzbuzoval pocit bezpečí a neobsahoval prvky či tvary nábytku, které působí v noci strašidelně. Obklopte své potomky vybavením, jež v nich nebude vyvolávat nepříjemné pocity. První odloučení je velmi psychicky náročné, o to hůř necítí-li se ve svém novém pokojíčku dobře.

Na co se zaměřit

V dětském pokoji by neměla chybět kvalitní postel s vhodnou zdravotní matrací. Není nutné kupovat obyčejné lůžko, vaše dítko jistě ocení postel ve tvaru autíčka či s princeznovskými motivy. Dětský nábytek vybírejte pečlivě a rozhodně se vyhněte nekvalitním materiálům. Ideálním řešením je pořídit univerzální kousky, které budou růst společně s vaším dítětem, abyste nemuseli každý rok pořizovat něco nového. Nezapomeňte na pracovní stolek s vhodnou ergonomicky tvarovanou židlí. Nábytek pro ukládání věcí volte takový, aby nezabíral půl pokoje. Dítě si přeci musí mít kde hrát, takže to s vybavením zase moc nepřehánějte, ať je v pokojíku nějaký ten prostor na dovádění.