Magnetické úchyty, které Vám usnadní život

Úno 9, 2024
Lifestyle
0 0

Jak všichni víme, magnetické úchyty nebo také nazývané jako magnetické čočky, jsou magnetickým systémem, kde jsou do odolného ocelového pouzdra vloženy silné magnety NdFeB. Magnetické čočky s ocelovým pláštěm výrazně zvyšují přídržnou sílu, což znamená silné a spolehlivé uchycení. Ocelový plášť přináší výjimečnou odolnost v širokém teplotním rozmezí, čímž zajišťuje stabilní výkon v různých podmínkách.

Většinou se setkáme s kulatým tvarem a nejběžnějším typem je magnetická čočka s vnitřním závitem, protože tento design usnadňuje montáž matic a šroubů a také různých háků.

Výhody magnetických úchytů

V porovnání s klasickými neodymovými magnety mají magnetické čočky více výhod:

1. Větší magnetická síla s malou velikostí: ocelové nebo mosazné pouzdro koncentruje magnetickou sílu na jedné straně a dramaticky zvyšuje odtrhovou sílu.

2. Úspora nákladů: díky super silné magnetické síle může být použito méně vzácných zemin a snížit náklady na magnet.

3. Odolnost: neodymové magnety jsou velmi křehké, ocel nebo gumové krytky je můžou chránit.

4. Možnosti montáže: magnetické úchyty lze použít s mnoha příslušenstvími, takže mohou být instalována v různých typech montáží.

Široký výběr tvarů a velikostí

Napříč obchody s magnety najdete různorodý výběr magnetických úchytů, včetně čoček s různými tvary a velikostmi. Bez ohledu na konkrétní potřeby můžete vybrat optimální magnetický úchyt pro vaši montáž.

Specifické varianty:

  • Magnetické čočky se závitem: Ideální pro snadné uchycení do materiálu s odpovídajícím závitem. Tuto variantu lze využít pro různé konstrukční projekty.
  • Magnetické čočky s dírou pro šroub: Poskytují možnost pevného uchycení zápustného šroubu, což zajišťuje dokonalou integraci do konstrukce.
  • Magnetické háčky: Skvělá volba pro jednoduché a praktické zavěšení různých předmětů, zvláště ve vaší domácnosti.
  • Magnetické čočky ploché: Čočky s plochým profilem jsou skvělou volbou pro aplikace, kde je potřeba minimální výšky. Hodí se například do omezených prostor.
  • Magnetické čočky pogumované: Tato varianta s povrchovou úpravou z gumy slouží k ochraně citlivých povrchů nebo k vytvoření protiskluzového efektu.
  • Magnetické Čočky válcové bez závitu: Tyto válcové čočky nabízejí jednoduché a bezpečné uchycení bez nutnosti použití závitu. Jsou vhodné pro různé aplikace ve strojírenství nebo průmyslovém prostředí.
  • Magnetické čočky se stopkou a vnitřním závitem: Kombinace stopky a vnitřního závitu umožňuje snadné a pevné uchycení v materiálu s odpovídajícím závitem.
  • Dveřní magnety: Nepodceňujme ani význam dveřních magnetů, které přinášejí komfort do našeho každodenního života. Tyto drobné, avšak důležité součástky přispívají k bezproblémovému otevírání a zavírání dveří. Spolehlivé uchycení dveřních magnetů přináší do prostoru efektivitu a pohodlí.

Použití

Magnetické čočky jsou multifunkční a mohou být používány v širokém spektru montáží a aplikací.

Magnet fishing ztracených předmětů ve vodě:

Magnetické čočky díky své magnetické síle mohou rychle a spolehlivě přitáhnout kovové objekty, které lze nalézt pod hladinou.

Zavěšování předmětů

V domácnosti, dílně nebo kanceláři mohou být magnetické čočky využity k praktickému zavěšování různých předmětů. Od kancelářských doplňků po dekorační prvky – magnetické čočky poskytují snadné a flexibilní možnosti zorganizování prostoru.

Dílenské montáže

V průmyslu a dílnách jsou magnetické čočky důležitým prvkem při montáži různých součástek a dílů. Jejich silná odtrhová síla a snadné uchycení usnadňují pracovní procesy a zvyšují efektivitu montážních operací.

Hobby a volný čas

Pro milovníky volnočasových aktivit představují magnetické čočky skvělý nástroj pro různé kreativní projekty. Od modelářství po umělecké výtvory.

Zdroj: magsy.cz