Květinové vzory

Srp 9, 2019
Lifestyle
0 0

Květinové vzory se v posledních letech zase začaly vracet do módy. Nejen v oblečení a doplňcích, ale i v bytech. A to nemluvíme jen o obrázcích a pár dekoracích na stůl, jedná se o něco mnohem většího – tapety, přehozy či povlečení.  

zdroj: stylainterier.cz

Mění atmosféru v bytě

Proč jsou vlastně květinové vzory tak oblíbené? Přinášejí totiž do interiérů spousty živých barev, díky nimž se tu cítíme svěžeji a příjemněji. Navíc, exotické vzory a tvary dokážou skvěle pozvednout náladu a zaujmout i vaši návštěvu.

zdroj: stylainterier.cz

Pokud jste se už rozhodli pro tuto výzdobu, máme pro vás pár tipů a rad, které vám určitě mohou pomoci s jejím výběrem a umístěním. Základem je, abyste si nejdříve ujasnili, do jaké místnosti tyto vzory vybíráte. Jestliže je vaším záměrem upoutat pozornost a pozvednout náladu v interiéru, hodí se spíše vzory s velkými květinami v pestrých barvách. A naopak, je-li místnost určená k odpočinku a k poklidným aktivitám, volte více tlumených barev a drobnější vzorování.

Barvy a vzory

Co se týče barev, květinové vzory jsou jedním z nejobávanějších. Často se totiž objevují vzory přezdobené nebo moc tmavé. Berte ohled na celkové zařízení interiéru, kompozici barev a míru osvětlení místností. Pusťte se radši do jemnějších barev, které ladí s ostatními dekoracemi v místnosti, a světlejšího pozadí.

zdroj: casadex.ro

Kam s nimi?

Možností je nespočet. Od malých obrázků a polštářů až po celé tapety. Bojíte se, že vám ve výsledku květiny nesednou? Existuje levná a jednoduchá varianta, jak květinové vzory nejprve vyzkoušet – třeba samolepky na stěny nebo potahy právě s těmito vzory. Dnes se dá sehnat spousta dekorací do bytů s květinami. Velmi oblíbené jsou nejen deky a povlečení, ale i různá stínítka na lampy nebo závěsy.

zdroj: modernibyt.dumabyt.cz

Věřte, že tyto rozmanité tvary a barvy nikdy nezevšední a budou vám v interiéru zpříjemňovat zde strávený čas.