Kouzla se zrcadly

Lis 5, 2019
Lifestyle
0 0

Máte občas pocit, že jsou vaše místnosti tmavé nebo stísněné? Nebo že vám někde chybí trochu oživení? Zkuste na to jít úplně z jiného konce – se zrcadly. Takové dobře umístěné zrcadlo dokáže ve spojení se světlem pořádné divy!

zdroj: bdln

Proč zrovna zrcadla?

Když se řekne zrcadlo, většina lidí si představí koupelnu. Protože tam také obvykle bývají, že? Ale když je umístíme do našeho interiéru, mohou opticky zvětšit místnost. Jedná se o druh optického klamu, díky kterému se celý pokoj bude najednou zdát mnohem větší, prostornější a vzdušnější.

Druhým důvodem je prosvětlení našeho bytu. Když zrcadlo správně natočíme, nejlépe proti přirozenému světlu z oken, hned nám prozáří celou místnost. Ale nemusí se jednat jen o slunce, které svítí zvenčí, ale může také dobře posloužit třeba v předsíni, kam tolik světla nesvítí nebo v místnostech bez oken.

Dalším důvodem, a určitě ne posledním, je upozornění na nějakou věc v interiéru, která je pro vás důležitá. Pokud máte doma třeba starodávnou vázu po babičce, zkuste za ni dát zrcadlo, a hned uvidíte, jak taková váza může v místnosti vyniknout!

Jak na to?

Zkuste si nejprve vybrat zrcadlo, které se do vašeho interiéru hodí. Například když máte nábytek spíše se zaoblenými tvary, bude lepší mít kulaté zrcadlo. Nebo pokud jste majitelem plovoucí podlahy, zkuste vybrat zrcadlo s dřevěným rámem. Výběr je jen na vás!

Dále můžete vyzkoušet umístit zrcadla těsně nad kuchyňskou linku a také na dveře skříněk či šatníků. Zajímavá jsou také malá zrcadla poskládaná do nějakého obrazce nebo vytvarovaná do určitých podob. Trochu odvážnější možností je pak mít zrcadla na stropě.

Nejlepší je ale pověsit zrcadlo naproti oknům nebo natočit tak, aby odrážela co nejvíce světla z lustrů či lamp.

zdroj: living