Když ručníky nestačí: Jaký koupelnový textil ještě potřebujete?

Srp 2, 2022
Lifestyle
1 0

Domov bez textilu si nelze představit a velkou roli hraje právě koupelnový textil. Co si pod ním představit? Mnohem více než jen obyčejné ručníky. Jestli si chcete doma dopřávat pohodlí jako ve wellness hotelu, budete potřebovat ještě další vybavení.

rucniky

Jsou to detaily a doplňky, co dělá obrovský rozdíl. Stejné pravidlo platí samozřejmě i v koupelně. Obyčejnou domácí koupelnu proměníte na wellness zázemí, pokud nakoupíte ten správný textil. O který jde?

Po sprše či vaně přijdou vhod velké osušky

Ručníky je vhodné pověsit někde blízkou umyvadla, aby bylo do čeho si utírat ruce. Případně můžete každému členovi domácnosti přiřadit jeho vlastní ručník na obličej. Obzvláště lidí trpící na akné a další kožní problémy potřebují dodržovat čistotu a na obličej mít vyhrazený speciální ručník. Postačí i nějaký malý.

Naopak po sprše či koupeli ve vaně jsou mnohem lepší velké osušky, do nichž se celí příjemně zabalíte. Samozřejmě byste se zvládli utřít i do menšího ručníku, avšak osuška je daleko komfortnější. Ideálně s vysokou gramáží, pořádně měkká.

Aby vám po koupeli bylo příjemně teplo

Koupelna by měla být hezky vytopená, skvělé je podlahové vytápění. Nemáte ho? Pak investujte do teplé koupelnové předložky, ať si máte na co stoupnout, až vylezete ze sprchy.

V koupelně by měly viset taktéž župany. Není nic příjemnějšího než se rozehřátý po koupeli zabalit do měkkého plyšového županu.

zupan

Nezapomínejte být praktičtí

Doposud jsme mluvili spíše o koupelnovém textilu, který zvýší vaše pohodlí. Nesmíme však zapomínat ani na praktickou stránku věci. Hodí se třeba takové žínky na umývání a sprchové závěsy. Ano, i ty řadíme mezi koupelnový textil. Závěsy z PVC totiž velmi rychle zplesniví, zatímco ty textilní s vodoodpudivou úpravou vydrží pěkné delší dobu. Pořídíte je třeba v e-shopu Vesna.cz, kde mají veškerý bytový textil.