Jak zvětšit prostor v malém bytě

Zář 25, 2019
Lifestyle
0 0

Připadá vám místnost, ve které bydlíte, moc malá? Máte pocit, že se stěny přibližují a všechno se vám zdá takové… stísněné? Máme pro vás nápad, jak můžete dát bytu o trochu místa navíc. A není to nic složitého!

zdroj: living.cz

Barvy

Jedna z nejdůležitějších změn by se rozhodně měla týkat barev. Určitě nevybírejte tmavé odstíny, ty prostoru nedodávají takovou hloubku jako barvy světlé. Nemusíte volit rovnou bílou nebo šedou, vhodné jsou i pastelové barvy. Užitečné mohou také být pruhy na nábytku či podlaze, jenž místnost opticky „protáhnou“.

zdroj: stylainterier.cz

Dobrým trikem jsou též barvy stropu. Pakliže máte místnost vymalovanou bíle, nechte strop stejné barvy. Ale pokud jste dali přednost pastelovým barvám, můžete strop zesvětlit o několik odstínů, tím prostor trochu zvětšíte a hlavně provzdušníte.

Zrcadla a světla

Další metodou je „hra světel“. Když místnost prosvětlíte, může to budit dojem, že jste někde venku, kde svítí slunce, a je tu najednou spousta místa! Nejlepší je mít po interiéru rozmístěných hned několik lamp a světel, nejen jedno centrální. Dobrou volbou mohou být i bodová světla, která osvítí přesně to, co zrovna potřebujete.

zdroj: novinky.cz

Druhou možností jsou zrcadla. Pokud umíte šikovně umístit zrcadlo tak, aby vrhalo co nejvíce světla, máte vyhráno! Takovým místem může být třeba stěna naproti oknu či skříňka, od níž zrcadlo odráží světlo z lamp rozmístěných po pokoji.

Úložné prostory

Velmi chytré a účelné jsou různé skříňky, které mají více poliček, nebo také pohovky a postele, jenž se dají odklápět a mohou se v nich skladovat vaše osobní věci. Dnes se dá sehnat i nábytek se skrytým úložným prostorem nebo vestavěné skříně. Je lepší mít více malých skříněk než-li jednu masivní komodu. To na prostoru moc neubírá. V tomto ohledu vybírejte obezřetně!

Všechny tyto triky a rady vám mohou pomoci opticky i reálně zvětšit místnost, která se vám zdá malá a stísněná. Jde jenom o to věnovat přestavbě trochu času. Tak honem do toho!