Jak pracovat se dřevem v interiéru

Led 4, 2020
Lifestyle
0 0

V minulém článku jsme se věnovali hlavně tomu, jaké dřevo zvolit a v jakých kombinacích ho používat. Dnes se podíváme hlavně na jeho praktické využití v bytech. Tak jdeme na to!

zdroj: i.pinimg.com

Dřevěné stěny

Jestliže vás už nudí holé bílé stěny a jste připraveni na změnu, dřevo se vám jistě vyplatí. Nemusíte jím obložit celou stěnu, stačí i jen malou část. Pokud jste trochu tvořivější, můžete z něj sestavit určitý tvar nebo jím zvýraznit nějaký dominantní předmět vaší místnosti.

zdroj: i.pinimg.com

Zvolte si spíše stěnu, na které nejsou žádná okna – ve spojení se záclonami a s garnýží jsou totiž pak stěny příliš přeplácané. Vhodná je třeba ta část, kde máte dveře do jiné místnosti nebo televizi. Co se týče barev, tmavé dřevo kontrastující s bílou stěnou je velmi působivé. Světlé naopak dodává místnosti trochu na jemnosti a klidu.

Doplňky a nábytek ze dřeva

V tomto ohledu je možností spousty. Na internetu i v kamenných prodejnách existuje nepřeberné množství dřevěných dekorací a nábytku. Mohou jím být například různé stolečky, skříňky, poličky, mísy či vázy. Vše záleží jen na výběru a typu zařízení vašeho interiéru.

zdroj: i.pinimg.com

Velmi originální je použití neopracovaných kusů dřeva. Třeba takový pařez na sezení nebo dřevěná kola i s kůrou jako podtácky nezní vůbec špatně. Zde je důležité sázet na nedostatky ve dřevě, právě ty jsou na něm totiž nejzajímavější.

Dřevěné stropy

Velmi efektivně se jeví dřevěné stropy. Hlavně díky svým vlastnostem, jako je tepelná a zvuková izolace nebo snadná opracovatelnost, byly, a ještě jsou, dřevěné stropy velmi oblíbené. A to nejen na chatách či chalupách, ale i v rodinných domcích.

Pokud máte místnost s vyšším stropem, je lepší zvolit tmavé dřevo kvůli optickému zmenšení prostoru. A jestliže ho chcete i něčím ozvláštnit, vhodným nasvícením lze dosáhnout celkem působivého dojmu.

zdroj: designatak.cz