Hodí se Rolety Den a noc do obývacího pokoje?

Úno 12, 2024
Lifestyle
0 0

Rolety Den a noc představují revoluční stínící techniku, která kombinuje elegantní design s praktickou funkcionalitou. Tyto rolety nabízejí unikátní možnosti regulace světla a soukromí díky střídání průhledných a neprůhledných pruhů látky. Ale jak se tyto inovativní rolety hodí do obývacího pokoje, který je centrem domova a místem setkávání rodiny a přátel?

Využití v obývacím pokoji

Obývací pokoj je místem, kde se rodina a přátelé scházejí, kde trávíme volný čas a relaxujeme. Je proto důležité, aby prostor byl pohodlný, útulný a funkční zároveň. Rolety Den a noc se v tomto prostředí osvědčují díky několika klíčovým faktorům:

  1. Regulace světla: Díky možnosti plynulé regulace průniku světla do místnosti umožňují rolety Den a noc vytvořit v obývacím pokoji přesně tu atmosféru, kterou si přejete. Od jemného zastínění přes denní osvětlení až po úplné zatemnění pro sledování filmů večer.
  2. Soukromí: Zejména v přízemních bytových jednotkách nebo domech poblíž rušné ulice mohou rolety Den a noc poskytnout potřebné soukromí bez omezení přirozeného světla.
  3. Estetika: Díky širokému výběru barev, vzorů a dekorů mohou rolety Den a noc přispět k celkové estetice obývacího pokoje a dokonale ho doplnit.
  4. Snadná montáž a údržba: Rolety Den a noc jsou navrženy tak, aby byla jejich instalace snadná a mohli si s nimi poradit i jednotlivci bez odborných znalostí. Jejich údržba je rovněž jednoduchá a nenáročná, což zajišťuje dlouhodobou spolehlivost a efektivitu.

 Výhody rolet v obývacím pokoji

  • Ideální řešení: Rolety Den a noc jsou ideálním řešením pro většinu místností, ale právě v obývacím pokoji mají největší potenciál díky svému designu a funkcionalitě.
  • Krásné a funkční: Rolety Den a noc jsou nejen krásné, ale také velmi funkční. Hodí se do moderního i klasického uspořádání obývacího pokoje.
  • Popularita: Tyto rolety si získaly obrovskou popularitu díky své eleganci a praktičnosti. Jsou považovány za elegantní doplněk každé místnosti.
  • Nahrazení závěsů a žaluzií: Roleta Den a noc může nahradit klasické závěsy i žaluzie a přinést do místnosti moderní vzhled a lepší funkčnost.
  • Regulace světla: Jsou vhodné, pokud nechceme zcela zastínit místnost, ale omezit a rozptýlit dopadající světlo. V obývacím pokoji je pak příjemně při odpočinku, sledování televize nebo práci na Pc, aniž by nás rušily světelné paprsky.
  • Soukromí: Rolety Den a noc poskytují potřebné soukromí, což je zvláště důležité pro majitele přízemních bytů nebo domů v rušných lokalitách.
  • Ovlivnění teploty: Rolety Den a noc dokážou také ovlivnit teplotu v místnosti, což je v obývacím pokoji velmi vítaný bonus, zejména pro majitele domů orientovaných na jih a západ, kam dopadá během dne nejvíce světla.

Přehled typů rolet Den a noc: výběr pro každý interiér

Rolety do oken Den a noc jsou inovativním a elegantním řešením pro zastínění oken, které kombinují estetiku s funkčností. Díky svému unikátnímu designu umožňují regulaci světla a soukromí ve vaší místnosti. Zde je přehled jednotlivých typů rolet Den a noc a jejich charakteristik:

  1. SILVER: Velmi kvalitní a již složené rolety na okno vytvořené v základních barevných tónech z látky Origin a Origin Slim o gramáži 107 g/m² ve dvou variantách 7,3 na 4,8 a 5,7 na 2,7 cm.
    • Origin: Rolety této kategorie nabízejí látky v základních barevných tónech s tenkými proužky v průhledné části.
    • Origin Slim: Podobně jako Origin, s tenčími proužky v průhledné části.
    • Classic: Látky s velkými oky v průhledné části.
  2. GOLD: Velmi kvalitní a již složené rolety na okno v barvách přírody východního kontinentu z látky Oriental o gramáži 114 g/m² ve variantě 7,5 na 5,5 cm.
    • Oriental: Lesklé žíhané látky s většími oky v průhledné části.
    • Oriental Luxus: Luxusnější verze s jemnější sítí v průhledné části.
  3. PLATINUM: Velmi kvalitní a již složené rolety na okno vytvořené z materiálu navozující pocit přírodních motivů z látky Nature a Nature Slim o gramáži 145 g/m² s rozměry 5,7 na 3,1 a 7,3 na 4,8 cm.
    • Nature: Žíhané látky v přírodních barvách s velkými oky v průhledné části.
    • Nature Slim: Stejné jako Nature, ale s úzkými pruhy.
    • Nature Fine: Velmi kvalitní látky v přírodních barvách s jemnou sítí.
    • Nature Magnum: Luxusní látky s pevnou strukturou a lesklou průhlednou částí.
  4. DIAMOND: Velmi kvalitní a již složené rolety z řady Diamond, nejlepší volba na trhu rolet Den a noc, vyrobené z látek Silk, Shine a Luxus Nature o gramáži 70 g/m² a rozměru 4,8 na 7,3 a 7,1 na 5,1 cm.
    • Shine: Luxusní látky se stříbrným prošíváním v plné části a hedvábně jemnou průhlednou částí.
    • Silk: Hedvábně lesklé látky v plné části a luxusní hladkou průhlednou částí.
    • Luxus Nature: Luxusní látky v přírodních barvách s jemnou sítí v průhledné části.
    • Exclusive: Látky s měděným prošíváním v plné části a jemnou sítí v průhledné části.
    • Victory: Lesklé látky v plné části a jemnou hebkou sítí v průhledné části.
    • Duo Elegance: Elegantní kombinace dvou barevných odstínů v plné části a jemnou sítí v průhledné části.

Rolety nebo žaluzie?

Stínicí technika se stále vyvíjí a nejnovějším přírůstkem do rodiny interiérového stínění jsou žaluzie Den a noc. Tyto inovativní žaluzie si rychle získávají oblibu díky svým vlastnostem, které je dělají ideální volbou pro univerzální stínění v domácnostech i kancelářích. Spojují totiž to nejlepší z rolet a tradičních okenních žaluzií do jednoho praktického a snadno ovladatelného systému.

Pokud máte dosluhující lamelové žaluzie nebo hledáte vhodné stínění pro novou stavbu, rozhodně byste měli zvážit žaluzie Den a noc. Tyto žaluzie jsou vhodné pro různé typy a rozměry oken a jejich montáž je možné zvládnout i bez pomoci specializované firmy. Montáž bez vrtání zabere jen několik málo minut, což je ideální řešení pro ty, kteří si chtějí své stínění nainstalovat sami.

Žaluzie Den a noc nejenže efektivně blokují sluneční světlo a teplotní špičky, ale také poskytují soukromí a estetický dojem. Nabízejí širokou škálu barev, vzorů a dekorů, takže si každý může vybrat podle svých preferencí a stylu interiéru.

Jak efektivně čistit a udržovat rolety Den a noc

Jako všechny domácí doplňky, i rolety vyžadují pravidelnou údržbu a čištění, aby zůstaly ve špičkovém stavu. Správná péče o rolety nejenže prodlužuje jejich životnost, ale také zachovává estetický vzhled vašeho domova. Níže najdete několik užitečných tipů, jak efektivně čistit a udržovat rolety Den a noc.

Čištění přímo na okně: Jedním z nejlepších způsobů čištění rolet je provádět údržbu přímo na místě, aniž byste je museli sundávat. Tím ušetříte čas a úsilí spojené s demontáží a montáží. Pokud je znečištění mírné, postačí k čištění suchý hadřík. Pro větší nečistoty je vhodné použít vlhký hadřík. Pokud se vám zadaří roletu důkladně vyčistit na místě, není nutné ji demontovat.

Použijte vhodný čisticí prostředek: Pokud se setkáte s horšími skvrnami nebo mastnotou, použijte jemný čisticí prostředek. Je důležité zvolit takový prostředek, který nezpůsobí změnu barvy ani poškození materiálu rolety. Než se pustíte do čištění, vždy je doporučeno otestovat čisticí prostředek na malém neviditelném místě.

Využijte vysavač: Pro odstranění prachu a nečistot je vysavač skvělým pomocníkem. Pokud váš vysavač umožňuje nastavení různých úrovní výkonu, doporučuje se použít nejnižší možnou úroveň, abyste minimalizovali riziko poškození rolety.

Neprat ani nežehlit: Ačkoli se může zdát, že praní rolet v pračce je jednoduchým řešením, může to vést k poškození materiálu nebo deformaci rolety. Místo toho, pokud je vaše roleta značně zašpiněná a vyžaduje hlubší čištění, je lepší ji svěřit profesionální čistírně.

Doporučení k čištění: Po provedení čištění je důležité nechat roletu důkladně usušit. Pokud je roleta mokrá, je dobré ji opatrně zavřít a počkat, až zcela uschne, než ji znovu rolovat. Ideální je provádět čištění za slunečného dne, kdy je nejlepší viditelnost nečistot, a roleta se také rychleji vysuší.

Pravidelná údržba a správné čištění jsou klíčové pro zachování funkčnosti a estetického vzhledu rolet Den a noc. Dodržováním těchto jednoduchých tipů si můžete být jisti, že vaše rolety budou vždy vypadat jako nové a plně plnit svůj účel ve vašem domově. 

Jak si správně rolety vybrat a objednat?

Všechny rolety Den a noc lze jednoduše nainstalovat do každého okna. Pokud uvažujete o pořízení rolet, následující kroky vám pomohou s objednáním a instalací.

  1. Správné měření oken: Jak změřit okna, do kterých chcete rolety umístit? Přesné měření je klíčové pro zajištění, že rolety budou perfektně pasovat. Měřte šířku a výšku okna a zaznamenejte si tyto údaje. Šířku zjistíme tak, že změříme šířku skla spolu s těsnící gumou; ideální je použít metr s okénkem. Pokud má okno sklon tak ho změřte v nejužším místě. Výšku stanovíte tak, že změříte výšku mezi zasklívacími lištami.
  2. Výběr látky: Vyberte vhodnou látku pro vaše rolety Den a Noc. Látky se liší v úrovni průhlednosti, vzorech a barvách. Zvažte, jakou úroveň zastínění a jaký vzhled preferujete pro váš interiér. Na webu Fexi najdete velký výběr látek a vzorů, které zahrnují i tmavé varianty vhodné například pro zatemňující rolety den a noc.
  3. Typ upevnění: Rozhodněte se, jaký typ upevnění rolet preferujete. Nabízejí se různé možnosti, včetně montáže bez vrtání, montáže do okenního rámu nebo do stropu. Zvažte možnosti a vyberte tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a interiéru.
  4. Výběr ovládacího mechanismu: Vyberte ovládací mechanismus pro vaše rolety Den a Noc. Můžete si vybrat mezi manuálním ovládáním pomocí šňůrek nebo řetízků, nebo elektrickým ovládáním s dálkovým ovládáním nebo programovatelnými možnostmi.
  5. Objednání rolet: Na webu Fexi najdete formulář pro objednání. Zadejte požadované rozměry, typ látky, typ upevnění a ovládací mechanismus a proveďte objednávku.
  6. Podrobnosti o instalaci: Na webových stránkách Fexi často najdete podrobné návody a videa pro montáž rolety Den a noc, které vám krok za krokem ukážou, jak správně roletu nainstalovat. Instalace je snadná a rychlá.

A kde rolety zakoupit?

Pokud hledáte spolehlivého dodavatele rolet, pak je Fexi.cz tím pravým řešením. Firma nabízí komplexní služby, a to na vysoké profesionální úrovni. Na trhu se pohybují od roku 2010, díky tomu nasbírali bohaté zkušenosti a můžete mít jistotu, že získáte nejen kvalitní výrobek, ale i odbornou pomoc při výběru a montáži. Jejich rolety jsou navrženy tak, aby vyhovovaly nejnáročnějším požadavkům zákazníků.

Vzorky zdarma

Pokud hledáte dokonalou roletu Den a noc a rádi byste si před nákupem vyzkoušeli kvalitu a vzhled látek, pak vám vřele doporučuji využít nabídku společnosti Fexi.cz. Sledování aktuální nabídky prémiových látek a barev je nejen snadné, ale také zcela bezrizikové díky možnosti získání až osmi vzorků látek ZDARMA. Fexi.cz nabízí jedno z největších portfolií látek na trhu s roletami, což zaručuje, že si vyberete to pravé pro vaši domácnost.

Díky službě zasílání vzorků zdarma můžete mít jistotu, že vaše roleta bude nejen skvěle vypadat, ale také perfektně ladit s interiérem vašeho domova. Stačí pouze vyplnit své kontaktní údaje a kódy látek, které vás zaujaly, a Fexi.cz se postará o zbytek. Vaše vybrané vzorky budou rychle doručeny přímo k vám domů Českou poštou, abyste si je mohli prozkoumat a vybrat si tu pravou látku bez jakýchkoli závazků.

Proč nakoupit rolety u Fexi.cz?

  1. Již složené rolety: Ušetřete si čas a úsilí díky tomu, že Fexi rolety jsou již složené a připravené k okamžité instalaci.
  2. Vysoké hodnocení zákazníků: Fexi se pyšní vysokým hodnocením zákazníků, což svědčí o jejich spokojenosti s produktem i službami.
  3. Design a funkčnost: Fexi rolety nejen vyladí každou místnost designově, ale také umožňují nastavit intenzitu světla pro každý okamžik, což je dělá nejen esteticky přitažlivými, ale i funkčními.
  4. Montáž bez vrtání: To nabízí rolety den a noc bez vrtání. S populárním systémem montáže bez vrtání si můžete snadno a rychle nainstalovat rolety sami.
  5. Kvalitní provedení: Fexi rolety jsou sešroubované, což zaručuje jejich vyšší kvalitu a odolnost ve srovnání s konkurenčními produkty.
  6. Výroba na míru: Každá roleta je vyráběna maximálně na míru zákazníka, aby perfektně pasovala k oknům a prostoru.
  7. Široká nabídka látek: S přes 130 druhy látek skladem si můžete vybrat ten správný vzor a barvu pro vaši domácnost.
  8. Podpora a návody: Fexi nabízí propracované návody a videonávody montáže, stejně jako telefonickou podporu od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00.
  9. Doprava zdarma: Využijte dopravu zdarma při nákupu nad 900 Kč a dostanete svůj produkt pohodlně a bez dalších nákladů.
  10. Individuální řešení: Fexi nabízí flexibilní řešení pro zákazníky, kteří potřebují rolety v individuálních rozměrech, které nejsou v běžné nabídce.
  11. Garantované doručení: Fexi garantuje doručení produktu do 10 pracovních dnů od telefonického potvrzení objednávky.
  12. Slevy a výhody: Nabízí slevy pro partnery a pravidelné soutěže, jako je losování jednoho zákazníka měsíčně na Facebooku, který vyhraje celý nákup zdarma.
  13. Kvalitní materiál: Používají kvalitnější materiál než běžné řešení, což zaručuje dlouhou životnost a odolnost.
  14. Snadná instalace a demontáž: Fexi rolety lze snadno odinstalovat a přenést jinam, což je ideální pro ty, kteří se často stěhují.
  15. Kids friendly: Splňují normy Evropské unie, což zajišťuje bezpečnost i pro nejmenší členy rodiny.

Rolety Den a noc přinášejí do vašeho obývacího pokoje nejen praktické výhody, ale také estetickou přidanou hodnotu. Jejich schopnost flexibilně regulovat světlo a soukromí vytváří prostředí přizpůsobené vašim potřebám a přání. Fexi.cz se svou širokou nabídkou kvalitních a designově promyšlených produktů je ideálním místem pro nákup těchto rolet. Přesvědčte se sami o výhodách, které vám Fexi rolety mohou přinést, a nechte svůj obývací pokoj zazářit novým způsobem. S Fexi.cz najdete nejen kvalitu a spolehlivost, ale také profesionální přístup a individuální péči o vaše potřeby.