Eklektický styl

Pro 5, 2019
Lifestyle
0 0

Tento styl je vhodný pro všechny, kteří rádi tvoří, vyrábějí nebo mají nápady, jež se nebojí uskutečnit. Jedná se totiž o styl, kde je dovoleno udělat téměř cokoliv, a můžete zde vytvořit svůj vlastní osobitý náhled na bydlení. Kombinací všech možných stylů docílíte zajímavého a různorodého interiéru, který vám nikdy nezevšední.

zdroj: blogspot.com

Nábytek a doplňky

Nejvhodnější je volit do interiérů předměty ručně vyráběné nebo třeba nábytek, který sami upravíme. Hodí se sem stolky a pohovky konstruované z palet, patchworkové deky, kusové koberce či abstraktní obrazy.

zdroj: blogspot.com

Další možností je kombinovat novodobé styly s prvky vintage. Například do moderně zařízeného bytu můžeme umístit křeslo po babičce nebo dát do polic knihy s koženými vazbami. Možností je v tomto případě bezpočet.

Barvy, vzory a materiály

V tomto stylu se můžeme řídit pravidlem, že by se nic nemělo opakovat. Interiér je tedy ve výsledku velmi rozmanitých barev a vzorů. Právě toto ale dává prostoru divokost a živelnost, díky níž celá místnost působí velmi zajímavě. Důležité jsou také kontrasty, kterých je v tomto stylu nemálo. Jen pozor na to, aby všechno nakonec působilo jako jeden celek!

zdroj: blogspot.com

Nejpoužívanějším materiálem eklektického stylu jsou látky. Ať už se jedná o orientálně vzorované povlaky na polštáře či barevné potahy, měly by v interiéru vzbuzovat pocit pohodlí a klidu. Vhodné jsou také přírodní materiály, jako je třeba kůže, dřevo nebo ratan.

Jak to všechno dát dohromady?

Nejobtížnější je na eklektickém stylu smíchat všechny prvky tak, aby dávaly dohromady harmonický celek. Když najdete tu správnou věc do vašeho interiéru, poznáte to. Jednou z možností je zvolit si jeden stěžejní bod, od kterého budete dále tvořit. Ale nikdy nezapomeňte na prvotní pocit, jež vám napoví, jestli jste zvolili dobře, či jestli na tom máte ještě zapracovat.

zdroj: designlive.cz