Domácí čajovna

Říj 10, 2019
Lifestyle
0 0

Děláte si doma pravidelně čaj nebo kávu a nevíte, kam se s tak příjemně vonícím nápojem posadit? Navíc na to, abyste si vychutnali uvařenou lahodu, není nikde dostatek klidu? Pak je nejvyšší čas začít uvažovat o nějakém malém, pohodlném místě, kde se můžete nerušeně usadit, hodit starosti za hlavu a usrkávat z horkého hrníčku. Ano, mluvíme tu o čajovně!

zdroj: i.pinimg.com

Prostor

Na to, aby někde vznikl útulný koutek, nemusíme hned stěhovat nebo kupovat větší množství nábytku či vybavení. Často postačí, když přesuneme pár židlí, pohneme se skříňkou nebo komodou a čajovna je na světě! Pokud v této vaší „zašívárně“ necítíte dostatek soukromí a pohody, lze ji oddělit jednoduchým látkovým závěsem, paravánem i knihovničkou. Velkou výhodou je také to, že se nemusí jednat pouze o dobře osvětlená místa, kam dosáhne denní světlo. Klid a ticho najdete jak za sedací soupravou v obývacím pokoji, tak vedle postele v ložnici.

zdroj: marsi-telc.cz

Vybavení

Vybavení čajovny také není vůbec složité. Několik větších polštářů na sezení a například rozložená deka zajistí vaše pohodlí tak, že se vám odtud ani nebude chtít odcházet. Pak už stačí vybrat jen malý stolek na konvici s hrnečky, vhodné tácky nebo podšálky a zařizování je hotové.

zdroj: i.pinimg.com

S dekoracemi to raději příliš nepřehánějme, prostor by měl působit klidně a harmonicky. V tomto ohledu je dobré řídit se heslem ‚V jednoduchosti je krása.‘ Barvy volte spíše tlumenější a teplých odstínů, jako je třeba béžová, hnědá, okrová, perlová či písková. Doladit onu útulnost ještě může živé světlo – pár malých svíček ve skle nebo v kameni.

zdroj: favi.cz

Atmosféra

Věřte nebo ne, ale pokud budete do své čajovny pravidelně chodit se šálkem kávy nebo čaje opravdu jen užít svou chvilku pohody, klidná atmosféra se dostaví sama. Po čase poznáte, kde se vám sedí nejlépe a co je potřeba do vašeho koutku ještě dokoupit. Ať tak či onak, není nad to se zde na pár okamžiků zastavit, zachumlat se do teplé deky a v klidu popíjet lahodný nápoj.