3 rady, jak získat vysněný pronájem bytu

Pro 9, 2020
Lifestyle
0 0

Hledáte nové bydlení, ale začínáte být zoufalí, protože ceny jsou příliš vysoké a každá dobrá nabídka zmizí snad během vteřin? V takovém případě se vám bude hodit následující článek, s jehož pomocí si poradíte s hledáním bytu o něco lépe. I tak ale budete potřebovat trochu toho štěstíčka, aby zrovna na vás čekala dobrá nabídka.

Najděte si frekventovaný a často využívaný realitní portál

Na malých stránkách, kam téměř nikdo nepřispívá, toho moc neobjevíte. Naopak známé reality portály nabízí plno nabídek na pronájem bytu v různých lokalitách. A protože jde o hojně navštěvované stránky, vědí o tom snad všichni realitní makléři. Nabídky se zde objevují víceméně každý den, takže se jistě vyplatí sledovat novinky. Čím dříve se pustíte do hledání inzerátů na vysněný pronájem bytu, tím více zvýšíte svou šanci, že objevíte nemovitost, která přesně splňuje vaše náročné podmínky.

Nastavte si hlídacího psa

Jestli už za sebou máte zkušenost s reakcí na několik inzerátů, jistě víte, že ty skutečně dobré nabídky například na pronájem bytu v Praze mizí během minut. Když zavoláte například jen pár hodin od zveřejnění inzerátu, dozvíte se, že jste několikátí v pořadí. A tehdy jsou vaše šance na získání právě tohoto bytu mizivé. Rychlost je tak naprosto klíčová. Naštěstí vám s tím může pomoci nastavení hlídacího psa, kdy vám přijde upozornění na nabídku podle daných kritérií.

Zamyslete se, jestli se nepustíte rovnou do koupě nemovitosti

Pronájem je vhodnější volbou ve chvíli, kdy nemáte jasno, kde chcete trvaleji bydlet. Oproti tomu koupě vlastní nemovitosti představuje skvělou investici. Schválně zkuste nahlédnout na inzeráty v kategorii prodej bytu v Praze a možná zjistíte, že výše případné měsíční splátky hypotéky by vycházela podobně jako nájem. Vlastní koupenou nemovitost totiž proměníte ve skvělou investici, která se v čase zajímavě zhodnocuje buď narůstající hodnotou, nebo pasivním příjmem z pronájmu.