Kdy je výkup nemovitostí ideální volbou pro majitele?

Zář 5, 2023
Ekonomika
0 0

Často se o něm mluví, jde o hodně skloňované téma. Výkupy nemovitostí jsou vhodným receptem na řešení problémů s dluhy a často znamenají definitivní tečku za dědictvím nebo různými majetkovými spory v rodinách. V dnešní době je možné vykoupit nejen byt a dům, ale také další nemovitý majetek. Prodat se dá také spoluvlastnický podíl na nemovitosti a existuje také tzv. zpětný leasing. Jinak řečeno, po určité době je možné prodanou nemovitost vykoupit zpátky. Diskrétní a rychlé řešení pro různé situace je připravené. A na začátku může být jen krátký online formulář.

Okamžitá hotovost je vždy připravena

Obecně platí, že výkup nemovitostí funguje jednoduše. Klient získá peníze prakticky okamžitě poté, co podepíše smlouvu. A nemusí se nutně stěhovat, protože existuje i možnost, že bude dál bydlet v prodané nemovitosti, a to v roli dlouhodobého nájemníka. Bez realitky a provize, jinými slovy, velmi rychlé jednání je zaručené. Žádné prohlídky zájemců, jen jedna návštěva, při které se stanoví výkupní cena. A jestli s ní majitel bytu, domu nebo jiné nemovitosti bude souhlasit, je už výhradně na jeho rozhodnutí. Co vše může být předmětem výkupu?

  • Byt v osobním nebo družstevním vlastnictví. Vše jde hladce, stačí k tomu základní dokumenty.
  • Chaty a další rekreační objekty, hodnotné mohou být stavební pozemky, zahrady nebo louky.
  • Rodinné domy, bytovky. Výkup RD může přinést velmi zajímavou částku ve velmi krátké době.

Vsadit na dlouholeté zkušenosti se vyplácí

Výkup nemovitostí je procesem, který může být dokončený už příští týden. Záleží například na hypotékách, věcných břemenech nebo dalších okolnostech. Pokud nemá nemovitost žádné právní vady, je prodej obvykle velmi rychlý a nekomplikovaný. Právní specialisté si ale umějí poradit s každou výzvou. Neplatíte provizi, protože kompletní servis platí pro celý výkup (včetně právních záležitostí nebo náročné komunikace s úřady). Výkup může proběhnout kdekoliv v ČR, faktický stav nemovitosti nemusí o ničem rozhodovat. Na začátku je webový formulář a na konci spokojený klient, který vyřešil dlouhodobý problém, jenž mu nedal spát. Nabízí se příležitost, při níž začne s čistým štítem, znovu a jinde. Uvolnění financí bez čekání pak pomůže rozvázat ruce, zaplatit dluhy nebo vyřešit různé potíže.

Vhodné řešení, pokud hrozí exekuce

Nemovitý majetek se může nabídnout v dražbě, která je nedobrovolná a veřejná. V krajním případě bude takto prodán hluboko pod reálnou hodnotou, protože opakování dražby postupně znamená nižší vyvolávací cenu. Výkup nemovitostí pomůže takovému scénáři předejít, vše se může uskutečnit už během jednoho až dvou dnů. Prodej bytu nebo domu s realitkou trvá celé týdny a možná i měsíce, podle toho, jak se vyřídí všechny administrativní náležitosti, úschova kupní ceny a vklad do katastru nemovitostí. Potřebujete koupit malý byt? Vypořádat dluhy z podnikání, aby nedošlo k exekuci? Šance je vždy, minimálně můžete nezávazně probrat možnosti, které nabízí podobný realitní výkup. Co všechno je možné vyřídit v rámci této akce?

  • Příprava smluv a jejich podpisy. Odborníci na právní problematiku to udělají velmi rychle.
  • Nemovitosti musí být také zbaveny právních vad, jako je například věcné břemeno.
  • Převod energií, příprava daňového přiznání a také samotná výplata kupní ceny na účet.

Co všechno má vliv na cenu?

Samozřejmě, výkup nemovitostí je rychlý, což je vyváženo nižší výkupní cenou. Pojďme se nyní podívat, co vše tuto cenovku určuje. Je to hlavně lokalita a technický stav bytu či domu. Je však třeba jedním dechem dodat, že to nejsou jediné faktory, které rozhodují. Určující je také právní vada, která je s nemovitostí spojená a jíž bude nutné odstranit. Cenová nabídka je vždy rychlá a samozřejmě ji nemusíte přijmout obratem. Nikdo netvrdí, že je nutné podepsat dohodu hned, nechte si vše projít hlavou a pochopitelně máte i právo na odmítnutí. Nabídka je nezávazná a nikdo vás rozhodně do ničeho nutit nebude. Taková jsou totiž nepsaná pravidla.